American Express
 

Administratieve informatie

Dagelijks heeft u te maken met administratieve vragen als onderdeel van uw Corporate Card Programma.

Wij hebben overzicht gemaakt van de acties die u dient te ondernemen en de service die u geboden wordt.

 

Kaartaanvragen

Handige tips voor het invullen van een aanvraagformulier.

Print het aanvraagformulier of vul het online in.

Zorg ervoor dat alle persoonlijke gegevens zijn ingevuld:

 • volledige naam
 • tenminste 1 telefoonnummer
 • privé adres
 • moeders meisjesnaam (deze wordt ter verificatie gevraagd wanneer u telefonisch contact met ons opneemt )
 • geboortedatum
 • plaats handtekening en laat ondertekenen door een namens het bedrijf gemachtigde contactpersoon

Goedkeuring/levering van nieuwe Kaarten

Vul het aanvraagformulier in en fax het met een voorblad naar American Express Customer Service 020 - 504 8006 of mail het naar . Afwijzingen worden binnen 5 dagen schriftelijk naar de contactpersoon en de Kaartaanvrager gestuurd. Vanwege privacy bescherming is het mogelijk dat American Express de Contactpersoon de reden voor afwijzing niet kan doorgeven.

 

Vanaf de datum van ontvangst van de Kaartaanvraag duurt het meestal tussen de 7 en 9 werkdagen tot de Kaart wordt verstuurd. Vanwege fraude preventie zijn de Kaarten die verstuurd worden nog niet geactiveerd. De Kaartaanvrager dient deze te activeren middels het telefoonnummer dat op de Kaart staat.

Goedkeuring/levering spoed Kaarten

Indien een Kaart met spoed moet worden geleverd fax het aanvraagformulier dan naar 020 - 504 8006 of mail het naar  voor 13.00 uur voor levering de volgende werkdag voor 18.00 uur. Graag de volgende informatie doorgeven:

 • Vermeld  in het faxvoorblad of in de email " URGENT"
 • Dat u (de Kaarthouder)  de fee van 22,50 euro accepteert ( zal op uw rekeningoverzicht verschijnen )
 • Datum en tijd wanneer de Kaart nodig  is en waar deze dient te worden afgeleverd 
 • Zorg ervoor dat het aanvraagformulier volledig is ingevuld en is goedgekeurd en getekend door de gemachtigde Contactpersoon (Key Contact) ( aanvraagformulieren kunnen niet goedgekeurd worden door de aanvrager)
 • De Spoed Kaart is slechts 3 maanden geldig en heeft geen Chip & Pin functie 
 • De Kaart wordt per DHL verzonden. DHL bezorgt niet op zaterdag en zondag.  

Let op! Een spoedkaart kan alleen worden geregeld voor de American Express Corporate, KLM Corporate en de Corporate Meeting Card.

Rekeningoverzichten

Rekeningoverzichten voor individueel gefactureerde Corporate Cards zijn beschikbaar via de beveiligde Online Services. Om de maandelijkse e-mail melding dat het nieuwe rekeningoverzicht beschikbaar is te ontvangen, dient de Kaarthouder zich aan te melden voor Online Services via www.americanexpress.nl en een e-mailadres te registreren. Het online rekeningoverzicht kan vervolgens als PDF worden gedownload.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw American Express Account Manager. Indien de Kaarthouder hulp nodig heeft bij het aanmelden voor Online Services kan hij/zij contact opnemen met de Customer Service (via het telefoonnummer op de achterkant van de Corporate Kaart).

Voor centraal gefactureerde Corporate Cards kan de contactpersoon papieren rekeningoverzichten per post ontvangen.

Rekeningoverzichten worden binnen 7 dagen na de maandafsluiting ontvangen.

Indien een rekeningoverzicht niet ontvangen is neem dan contact op met American Express Customer Services voor een kopie. De Kaarthouder ontvangt deze kopie binnen 3 tot 5 werkdagen. 

Uw rekening betalen

Er zijn 2 mogelijkheden:

Automatische incasso: Het bedrag wordt na een vooraf overeengekomen termijn na afsluiting van het rekeningoverzicht van uw rekening afgeschreven. Hiermee voorkomt u kosten wegens te late betaling.

Internet bankieren / bankoverschrijving: Het is belangrijk het volledige saldo te betalen.

Centrale betaling:
Bank: Deutsche Bank

Ter attentie van: American Express Services Europe Limited
Swift/Bic Number: DEUTNL2A
Iban Number: NL63 DEUT 0265 1880 40

Als referentie graag uw volledige American Express bedrijfsrekening nummer vermelden.

 

Voor uitgebreide instructies verwijzen wij u graag naar de Corporate Payment guide.

Betaling individuele Kaarten:
Bank: Deutsche Bank
Ter attentie van: American Express Services Europe Limited
Swift/Bic Number: DEUTNL2A
Iban Number: NL63 DEUT 0265 1880 40
 

Als referentie graag uw volledige American Express Corporate Kaartnummer vermelden.

Automatische Incasso

Corporate Kaarthouders kunnen een automatische incasso op hun Kaart aanvragen via American Express Customer Services op 020 - 504 8700

Het te betalen bedrag wordt automatisch afgeschreven, binnen 28 dagen na de datum op het rekeningoverzicht, mits anders overeengekomen met het bedrijf. Op het maandelijks rekeningoverzicht staat de datum waarop het bedrag wordt afgeschreven.

Vragen met betrekking tot transacties

Voor specifieke vragen over transacties op uw rekeningoverzicht kunt u contact opnemen met American Express Customer Services +31 (0)20 504 8700, Corporate Gold Cardmembers + 31 (0)20 200 8244.

Boete voor te late betaling

In de volgende gevallen is een boete voor te late betaling verschuldigd:

 • Indien tweeëndertig (32) dagen na de datum van het rekeningoverzicht een bedrag op de rekening openstaat is een boete verschuldigd van 1,5% met een minimum van 15 euro over alle openstaande bedragen, te berekenen op de datum van het rekeningoverzicht
 • Indien zestig (60) dagen na de datum van het rekeningoverzicht een bedrag op de rekening openstaat is een boete verschuldigd van 3% met een minimum van 30 euro over alle openstaande bedragen, te berekenen op de datum van het rekeningoverzicht
 • Indien het saldo op de rekening zestig (60) dagen na de datum van een rekeningoverzicht nog niet is betaald en wij uw Kaart intrekken, berekenen wij naast de hiervoor vermelde boete een vergoeding van 150 euro voor het opnieuw activeren van de Kaart.

Vervangende Kaarten(bij vervaldatum oude Kaart)

Afhankelijk van de accountsetup, wordt de nieuwe Kaart direct verstuurd naar de Kaarthouder of naar de contactpersoon binnen het bedrijf. Nieuwe Kaarten worden 2 tot 3 weken voor de vervaldatum van de huidige Kaart verstuurd.

Vervangende Kaarten(in geval van beschadiging of verlies)

Neem svp contact op met American Express Customer Service op 020 - 504 8700 en voor Corporate Gold Cardmembers 020 - 200 8244 voor een vervangende Kaart.  Zij zullen de reden voor vervanging vragen en bevestigen waar de Kaart naartoe wordt gestuurd.

Verloren of gestolen Kaarten

U dient ons onmiddellijk telefonisch via de Customer Service op 020 - 504 8700 te informeren indien:

 • een Kaart verloren of gestolen is
 • een vervangende Kaart niet ontvangen is

Indien een Kaart die u als vermist of gestolen heeft opgegeven, alsnog wordt gevonden dient u deze te vernietigen en te wachten op een vervangende Kaart.

Annuleren van een Kaart

Voor het annuleren van maximaal 3 Kaarten, neemt u contact op met American Express Customer Service op 020 - 504 8700 (voor Gold Cardmembers met 020 - 200 8244), om namen en Kaartnummers door te geven.

 

Voor het annuleren van meer dan 3 Kaarten, stuurt u een mail naar onder vermelding van de namen en Kaartnummers.

Opnieuw activeren van een geannuleerde Kaart

Indien de Kaart is geannuleerd wegens wanbetaling dan kan het opnieuw activeren van de Kaart worden aangevraagd mits de rekening inmiddels is voldaan. U kunt bij ons Corporate Admin Team op +31(0)20 504 8999 een Reinstatement Formulier aanvragen. Indien u dit volledig ingevuld retourneert nemen wij uw verzoek in behandeling. 

Voor het opnieuw activeren van een Kaart, die gedeactiveerd was wegens wanbetaling, berekenen wij een vergoeding van €150. 

Chip & PIN

De pincode wordt per post verstuurd, vlak voordat de nieuwe Corporate Card wordt ontvangen. Mochten Kaarthouders hun pincode vergeten, dan kunnen ze deze altijd bekijken door in te loggen op de Online Services via www.americanexpress.nl/pincode. Indien Kaarthouders zich nog niet voor de Online Services aangemeld hebben, kunnen zij dit online eenvoudig doen via hierboven genoemde link.

 

About the Company | Web Site Rules and Regulations | Trademarks | Privacy Statement
All users of our online services subject to Privacy Statement and agree to be bound by Terms of Service. Please read.

Copyright © 2017 American Express Company. All Rights Reserved.