American Express
 

Administratieve informatie

Dagelijks heeft u te maken met administratieve vragen als onderdeel van uw Corporate Card Programma.

Wij hebben een overzicht gemaakt van de acties die u dient te ondernemen en de service die u geboden wordt.

 

Kaartaanvragen

Handige tips voor het invullen van een aanvraagformulier

Print het aanvraagformulier (en gebruik een zwarte pen) of vul het online in.

Als u het online invult, klikt u in het eerste lege vak en voert u uw naam in. Klik in het volgende tekstvak of klik op 'tab'.

 • Zorg ervoor dat alle persoonlijke gegevens zijn ingevuld:
  • volledige naam
  • tenminste 1 telefoonnummer
  • privé-adres
  • moeders meisjesnaam (deze wordt ter verificatie gevraagd wanneer u telefonisch contact met ons opneemt)
  • geboortedatum
  • plaats handtekening en laat ondertekenen door een namens het bedrijf gemachtigde contactpersoon

Zodra u klaar bent, print het formulier en teken waar nodig. Let op, sla een kopie op. De Programmabeheerder (u) dient het aanvraagformulier te ontvangen en te controleren of alles correct is ingevuld, zorg er alstublieft voor dat alles klaar is voor de verwerking.

Goedkeuring/levering van nieuwe Kaarten

Vul het aanvraagformulier in en mail het naar . Afwijzingen worden binnen 5 dagen schriftelijk naar de contactpersoon en de Kaartaanvrager gestuurd. Vanwege privacybescherming is het mogelijk dat American Express de Contactpersoon de reden voor afwijzing niet kan doorgeven.

Vanaf de datum van ontvangst van de Kaartaanvraag duurt het meestal tussen de 7 en 9 werkdagen tot de Kaart wordt verstuurd. Vanwege fraudepreventie zijn de Kaarten die verstuurd worden nog niet geactiveerd. De Kaartaanvrager dient deze te activeren volgens de aanwijzingen op de sticker (www.americanexpress.nl/activeren).

Goedkeuring/levering spoed Kaarten

Indien een Kaart met spoed moet worden geleverd mail het vóór 13.00 uur naar  voor levering binnen 3-5 dagen.

Graag de volgende informatie doorgeven:

 • Vermeld in de email "URGENT"
 • Dat u (de Kaarthouder) de fee van 22,50 euro accepteert (zal op uw rekeningoverzicht verschijnen)
 • Datum en tijd wanneer de Kaart nodig is en waar deze dient te worden afgeleverd 
 • Zorg ervoor dat het aanvraagformulier volledig is ingevuld en is goedgekeurd en getekend door de gemachtigde Contactpersoon (Key Contact) (aanvraagformulieren kunnen niet goedgekeurd worden door de aanvrager)
 • De Kaart wordt per DHL verzonden. DHL bezorgt niet op zaterdag en zondag.  

Let op! Een spoedkaart kan alleen worden geregeld voor de American Express Corporate Card, KLM American Express Corporate Card en de Corporate Meeting Card.

Rekeningoverzichten

Rekeningoverzichten voor individueel gefactureerde Corporate Cards zijn beschikbaar via de beveiligde Online Services. Om de maandelijkse e-mailmelding dat het nieuwe rekeningoverzicht beschikbaar is te ontvangen, dient de Kaarthouder zich aan te melden voor Online Services via www.americanexpress.nl/registreren en een e-mailadres te registreren. Het online rekeningoverzicht kan vervolgens als PDF worden gedownload.

Indien de Kaarthouder hulp nodig heeft bij het aanmelden voor Online Services kan hij/zij contact opnemen met de Customer Service (via het telefoonnummer op de achterkant van de Corporate Kaart).

Voor centraal gefactureerde Corporate Cards kan u papieren rekeningoverzichten per post of een online versie in @ Work (Maandelijks Rekeningoverzicht) ontvangen. Graag registeren via Corporate Customer Service (+31 (0)20 504 8999).

Papieren rekeningoverzichten worden binnen 7 dagen na de maandafsluiting ontvangen.

Uw rekening betalen

Er zijn 2 mogelijkheden:

Automatische incasso: Het bedrag wordt na een vooraf overeengekomen termijn na de maandafsluiting automatisch van uw rekening afgeschreven. Hiermee voorkomt u kosten wegens te late betaling.

 

Internet bankieren / bankoverschrijving:

Het is belangrijk het volledige saldo te betalen. 

Als referentie graag uw volledige Bedrijfsrekeningnummer / Corporate Kaartnummer vermelden (15 cijfers).


Bank: Deutsche Bank
Ter attentie van: American Express Services Europe Limited
BIC: DEUTNL2A
IBAN: NL63 DEUT 0265 1880 40

 

Voor uitgebreide instructies verwijzen wij u graag naar de Corporate Payment guide.

Automatische Incasso

Corporate Kaarthouders kunnen een automatische incasso op hun Kaart aanvragen via de Customer Service op 020 - 504 8700.

Het te betalen bedrag wordt automatisch afgeschreven, binnen 28 dagen na de datum op het rekeningoverzicht, mits anders overeengekomen met het bedrijf. Op het maandelijks rekeningoverzicht staat de datum waarop het bedrag wordt afgeschreven.

Vragen met betrekking tot transacties

Voor specifieke vragen over transacties op uw rekeningoverzicht kunt u contact opnemen met Corporate Customer Service +31 (0)20 504 8700, Corporate Gold Cardmembers / KLM American Express Corporate Cardmembers +31 (0)20 200 8244.

Boete voor te late betaling

In de volgende gevallen is een boete voor te late betaling verschuldigd:

 • Indien een maand na de datum van het rekeningoverzicht een bedrag op de rekening openstaat is een boete verschuldigd van 1,5% met een minimum van 15 euro over alle openstaande bedragen, te berekenen op de datum van het rekeningoverzicht
 • Indien twee maanden na de datum van het rekeningoverzicht een bedrag op de rekening openstaat is een boete verschuldigd van 3% met een minimum van 30 euro over alle openstaande bedragen, te berekenen op de datum van het rekeningoverzicht
 • Indien het saldo op de rekening twee maanden na de datum van een rekeningoverzicht nog niet is betaald en wij uw Kaart intrekken, berekenen wij naast de hiervoor vermelde boete een vergoeding van 150 euro voor het opnieuw activeren van de Kaart.

Vervangende Kaarten (bij vervaldatum oude Kaart)

Afhankelijk van de accountsetup, wordt de nieuwe Kaart direct verstuurd naar de Kaarthouder of naar de contactpersoon binnen het bedrijf. Nieuwe Kaarten worden 2 tot 3 weken voor de vervaldatum van de huidige Kaart verstuurd.

Vervangende Kaarten (in geval van beschadiging of verlies)

Voor een vervangende Kaart neemt u contact op met American Express Customer Service op 020 - 504 8700 en voor Corporate Gold Cardmembers / KLM American Express Corporate Cardmembers 020 - 200 8244. Zij zullen de reden voor vervanging vragen en bevestigen waar de Kaart naartoe wordt gestuurd.

Verloren of gestolen Kaarten

U dient ons onmiddellijk telefonisch via de Customer Service op 020 - 504 8700 te informeren indien:

 • een Kaart verloren of gestolen is
 • een vervangende Kaart niet ontvangen is

In geval van nood kan American Express meestal binnen 3-5 dagen een vervangende kaart verschaffen.

Indien een Kaart, die u als vermist of gestolen heeft opgegeven, alsnog wordt gevonden dient u deze te vernietigen en te wachten op een vervangende Kaart.

Annuleren van een Kaart

Om een kaart te annuleren, kunt u een aanvraag indienen via @ Work Programme Management.

Deze verzoeken worden automatisch bijgewerkt in het systeem en u kunt al uw verzoeken via Status Tracking volgen.

 • Future Card Cancellation - u kunt een aanvraag indienen voor het annuleren van een Kaart voor maximaal 6 maanden in de toekomst.
 • Mass Card Cancellation - u kunt maximaal 20 annuleringen van de kaart in één aanvraag indienen.

Voor het annuleren van meer dan 20 kaarten, kunt u een e-mail sturen naar met de namen van de Kaarthouders en Kaartnummers. Kaartannuleringen per e-mail worden binnen vijf werkdagen na ontvangst doorgevoerd.

Opnieuw activeren van geannuleerde Kaart (binnen 30 dagen na annulering)

Indien de Kaart is geannuleerd wegens wanbetaling, dan kan het opnieuw activeren van de Kaart worden aangevraagd mits de rekening inmiddels is voldaan. U kunt bij ons Corporate Admin Team op +31 (0)20 504 8999 een Reinstatement Formulier aanvragen. Indien u dit volledig ingevuld retourneert nemen wij uw verzoek in behandeling. 

Voor het opnieuw activeren van een Kaart, die gedeactiveerd was wegens wanbetaling, berekenen wij een vergoeding van €150. 

Het is niet altijd mogelijk om een kaart te herstellen. De kaart moet vernietigd worden als het niet opnieuw geactiveerd kan worden.

Chip & PIN

De pincode wordt per post verstuurd, vlak voordat de nieuwe Corporate Card wordt ontvangen. Mochten Kaarthouders hun pincode vergeten, dan kunnen ze deze altijd bekijken door in te loggen op de Online Services via www.americanexpress.nl/pincode. Indien Kaarthouders zich nog niet voor de Online Services aangemeld hebben, kunnen zij dit online eenvoudig doen via hierboven genoemde link.

 

About the Company | Web Site Rules and Regulations | Trademarks | Privacy Statement
All users of our online services subject to Privacy Statement and agree to be bound by Terms of Service. Please read.

Copyright © 2017 American Express Company. All Rights Reserved.